Skip to content

Plantaardige sector op zoek naar eigen identiteit

De plantaardige voedings- en kweekvleesindustrie zoekt naar een eigen identiteit. "De producten hoeven niet op vlees te lijken."

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
Afbeelding premium

Foto: Cor Salverius

“Plantaardige hamburgers, mycoproteïne worsten en kweekvleessteaks. De alternatieve eiwitindustrie is een snelgroeiende industrie die in de toekomst veel te bieden heeft.” Dat zegt Nick Bradley van het Protein Production Technology Magazine.

Nick Bradley is gastheer van het webinar over uitdagingen bij de ontwikkeling van alternatieve eiwitten. Dit webinar wordt gehouden voorafgaand aan de vakbeurs The Future of Protein Production, die eind april in Chicago plaatsvindt. “Alternatieve eiwitten hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in het voedselsysteem”, aldus Bradley. “Ze bieden een duurzame, ethische en smakelijke eiwitbron voor een groeiende wereldbevolking. Desondanks worden fabrikanten geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen op het gebied van infrastructuur, smaak, textuur en positionering.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur