Skip to content

Schouten geeft meer sappigheid aan vleesvervangers door nieuwe techniek

Naast een verbetering in de textuur van vleesvervangers, had Schouten de ambitie om duurzamere vleesvervangers te produceren.

Schouten vleesvervangers premium

De vernieuwde plantaardige schnitzel. Foto: Schouten Europe

Hoe verbeter je de textuur van een vleesvervanger? Schouten Europe heeft een eigen technologie ontwikkeld waarmee ze dit kunnen. Naar eigen zeggen zijn ze hiermee dichter bij de echte vleeservaring gekomen.

Het blijkt lastig om de textuur van vlees na te bootsen in plantaardige vervangers. De ervaring is dat het product droog is en sappigheid mist. Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, heeft een vernieuwde vezeltechnologie ontwikkeld, waardoor ze dichter bij de textuur van vlees komen. Mark van Noorloos, commercieel directeur van Schouten, zegt trots te zijn op hun nieuwe innovatie. “De geschiedenis van ons bedrijf bestaat uit pionieren en innoveren. Hiermee laten we dat opnieuw blijken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur