Skip to content

Schouten geeft meer sappigheid aan vleesvervangers door nieuwe techniek

Naast een verbetering in de textuur van vleesvervangers, had Schouten de ambitie om duurzamere vleesvervangers te produceren.

Schouten vleesvervangers premium

De vernieuwede plantaardige schnitzel. Foto: Schouten Europe

Hoe verbetert je de textuur van een vleesvervanger? Schouten Europe heeft een eigen technologie ontwikkelt waarmee ze dit kunnen. Naar eigen zeggen zijn ze hiermee dichter bij de echte vleeservaring gekomen.

Het blijkt lastig om de textuur van vlees na te bootsen in plantaardige vervangers. De ervaring is dat het product droog is en sappigheid mist. Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, heeft een vernieuwde vezeltechnologie ontwikkelt waardoor ze dichter bij de textuur van vlees komen. Mark van Noorloos, commercieel directeur, zegt trots te zijn op hun nieuwe innovatie. “De geschiedenis van ons bedrijf bestaat uit pioneren en innoveren. Hiermee laten we dat weer opnieuw blijken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur