Slechts 17% van alle producten in kantines op hbo-instellingen past binnen de criteria van de Schijf van Vijf. Foto: AI-generated
In dit artikel
Vanuit voedingskundig oogpunt vallen vaak de dingen op die beter kunnen: het zoutgehalte in producten, de eiwitkwaliteit van vleesvervangers, of de overvloed aan producten die onze voedselomgeving ongezond maken. Daarbij zoeken we als onderzoekers naar oplossingen, samen met studenten, bedrijven en overheden. En altijd weten we dan mooie, goed onderbouwde, adviezen te geven. Aan anderen.
Maar hoe zit het eigenlijk met onze eigen voedselomgeving? Wat is het voedselaanbod voor onze eigen studenten en medewerkers? Doen we het zelf dan wel zo goed? Om het heel specifiek te maken: wat is het voedselaanbod op enkele hbo-instellingen met opleidingen gericht op voeding en gezondheid?
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst