Skip to content

Plan The Future Diner: van eiwittransitie naar brede voedseltransitie

In de voorgaande jaren stond de eiwittransitie centraal bij het Plan(t) The Future Diner. Dit jaar gaat het om de brede voedseltransitie.

Het Plan The Future Diner stond dit jaar in het teken van de voedseltransitie. Foto: Transitiecoalitie Voedsel premium

Het Plan The Future Diner stond dit jaar in het teken van de voedseltransitie. Foto: Transitiecoalitie Voedsel

De Transitiecoalitie Voedsel organiseerde 18 november voor de vijfde keer het Plan(t) The Future Diner. Waar de voorgaande jaren de eiwittransitie centraal stond, is er nu voor gekozen om dit breder te trekken: de voedseltransitie.

Het vijfde Plan The Future Diner, voorheen Plant The Future Diner, heeft een andere insteek dan de voorgaande edities. Al jaren is de slogan van het event: plantaardig het nieuwe normaal. In 2024 werd er al ruimte gemaakt voor dierlijk in het voorheen plantaardige event. Toen zei Natascha Kooiman, kwartiermaker eiwittransitie bij Transitiecoalitie Voedsel (TCV): “We hebben het nooit over hoe we de 40% dierlijk invullen in het gewenste eiwitpatroon van 60% plantaardig en 40% dierlijk. De dierlijke sector is er een die we bij de verschuiving moeten betrekken.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur