Skip to content

IJsboontje graag?

Met een ijskoffie naast de laptop komt de vraag bij me op: is temperatuur een oplossing voor een aantal uitdagingen bij producten met bonen?

IJskoffie is minder bitter dan warme koffie. Zou temperatuur een oplossing kunnen zijn voor off-flavours van bonen? Foto: Canva/pilipphoto premium

IJskoffie is minder bitter dan warme koffie. Zou temperatuur een oplossing kunnen zijn voor off-flavours van bonen? Foto: Canva/pilipphoto

Het is augustus en het is warm. Ik zit bij een strandtent met een iced-espresso naast mijn laptop. Een warme espresso is mij sowieso te bitter. En dat blijkt ook uit onderzoek – een lagere temperatuur kan bitterperceptie van cafeïne verminderen. Dan komt er ineens een vraag bij me op: is temperatuur een oplossing voor een aantal uitdagingen in de ontwikkeling van plantaardige producten?

Bij Hogeschool Inholland voer ik sensorisch onderzoek en consumentenonderzoek uit naar duurzame en gezonde voedselkeuzes. De onderzoeken gaan bijvoorbeeld over specifieke voedingsproducten die bijdragen aan de transitie van een dierlijk naar een plantaardiger voedingspatroon.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €19,20/maand

Snel delen

Vera van Stokkom
Vera van Stokkom

Onderzoeker lectoraat Food, Health & Technology Lectorenplatform Voedsel, Voeding & Gezondheid