Foto: Canva
In dit artikel
De duurzaamheidsdiscussie is volgens Peter de Jong, programmadirecteur van Fascinating, onlosmakelijk verbonden met de hoeveelheid nutriënten in voeding. Daarom heeft hij onderzoek gedaan naar circulaire gezonde voeding en CO2-besparing. De conclusie van De Jong: in vergelijking met traditionele zuivelproducten schieten plantaardige alternatieven tekort. Zowel op het gebied van klimaatimpact als voedingswaarde.
Het Fascinating-onderzoek âAddressing Challenges in Sustainable Nutrient Production: A call for Innovationâ is uitgevoerd door de wetenschappers Peter de Jong, Franciska Woudstra- van Lune en Anne van Wijk van Van Hall Larenstein en NIZO Food Research uitgevoerd. Over de aanleiding vertelt programmadirecteur Peter de Jong: âOp het gebied van gezonde circulaire voeding wordt vaak alleen naar het CO2-verbruik gekeken, terwijl er veel meer rekening gehouden zou moeten worden met de hoeveelheid nutriënten in de voeding.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst