Foto: Canva
Onderzoekers van het DTU National Food Institute hebben een nieuw type melkzuurbacterie ontwikkeld.
Een kortere weg naar botersmaak
Ć¢ĀĀOp deze manier hebben we een kortere weg naar botersmaak gecreĆĀ«erd zonder melk te gebruiken, maar het boteraroma heeft dezelfde goede eigenschappenĆ¢ĀĀ, aldus universitair hoofddocent Christian Solem van DTU National Food Institute. Normaal gesproken wordt een kunstmatige botersmaak toegevoegd aan bijvoorbeeld margarine. Het nieuwe ingrediĆĀ«nt is 100% natuurlijk. Ć¢ĀĀDe smaak die onze zuivelproducten kenmerkt, is afhankelijk van de botersmaak. Zonder botersmaak zou boter niet als boter smaken, net zoals kaas en yoghurt anders zouden smakenĆ¢ĀĀ, stelt Solem. Ć¢ĀĀDe nieuwe melkzuurbacterie heeft daarom het potentieel om plantaardige producten te creĆĀ«ren met een smaak die dichter bij de smaak komt die we kennen van traditionele producten.Ć¢ĀĀ De nieuwe methode is met goede resultaten getest door een grote Deense zuivelfabriek. De onderzoekers hopen dat meer bedrijven de manier willen onderzoekenMis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collegaās, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst