Skip to content

Tempeh van eigen bodem: ‘de kracht zit in diversiteit’

Boonzaak maakt tempeh van zeldzame Nederlandse bonensoorten om biodiversiteit te behouden en consumenten te laten kennismaken met de variëteit aan smaken.

tempeh boonzaak premium

Foto: Boonzaak

Boonzaak maakt tempeh van zeldzame Nederlandse bonensoorten om het voortbestaan van deze rassen te waarborgen. “Mensen eten steeds minder peulvruchten, terwijl de vraag naar tempeh toeneemt. Dit is dé manier om biodiversiteit terug op het bord te brengen,” aldus medeoprichter Sebastiaan van Lunteren.

Sebastiaan van Lunteren. Foto: Boonzaak

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur