Het Deense Færm maakt kaasvervangers van sojabonen op de traditionele manier. Foto: Færm
Er komt een revolutionaire stap in plantaardige kaas aan: de Deense start-up Færm ontwikkelde een technologie waarmee het plantaardige kaas maakt op dezelfde manier als traditionele kaas. Oprichters Andrea Donau en Mikkel Dupont stellen dat hun kaasvervanger niet alleen een vervanger is, maar een product voor iedereen die van kaas houdt.
Færm is een jong bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van technologieën voor kaasvervangers. Het bedrijf maakt verschillende kazen: een smeerbare kaas, brie, verse mozzarella en harde kazen. De Denen gebruiken hiervoor geen ingewikkelde nieuwe technieken, maar dezelfde methode als bij dierlijke kazen. Dat is ook waar de kracht zit, volgens Andrea Donau en Mikkel Dupont: âHet is een natuurlijk proces en kan door traditionele zuivelbedrijven makkelijk worden geïmplementeerd.â
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp