De stevige structuur en de witte kleur van de plantaardige eivervanger No Egg White van Schouten Europe doen sterk denken aan gekookt ei. Foto: Schouten Europe
In dit artikel
De ontwikkeling van plantaardige ei-alternatieven versnelt dankzij de inzet van peulvruchten zoals soja en lupine. Deze eiwitrijke gewassen bieden duurzame oplossingen die voldoen aan functionele eisen als binding, stolling en structuur. Mark van Noorloos van Schouten Europe en Thomas Starz van PLANT B delen hun ervaringen.
Schouten Europe heeft de eivervanger No Egg White in het assortiment. Over de aanleiding vertelt Mark van Noorloos namens het bedrijf: Ć¢ĀĀDe ontwikkeling van No Egg White is voortgekomen uit de toenemende vraag naar duurzamere en ethisch verantwoorde voedselopties. Consumenten maken zich in toenemende mate zorgen over de herkomst en impact van kippeneieren. Denk bijvoorbeeld aan de PFAS-problematiek. Een plantaardig alternatief voor kippenei-eiwit past daarom perfect binnen onze visie op toekomstbestendige voeding.Ć¢ĀĀ
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collegaās, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij