Cupcakes met mycoproteïnen. Foto's: Low Food
In dit artikel
De bekendste toepassing van mycoproteïnen is in vleesvervangers. Denk aan die van Quorn, maar steeds meer voedingsproducenten zien heil in het schimmeleiwit. Wat is er nog meer mogelijk met dit ingrediënt? Dat onderzoeken deelnemers in het Low Food Lab mycelium van stichting Low Food en Flevo Campus.
In de keuken van restaurant Hemel en Aarde in Utrecht wordt druk gewerkt. Op het menu staat mycelium. Dit ingrediënt wordt nu voornamelijk gebruik als basis voor vleesvervangers. Nu tonen acht deelnemers hun ideeën en concepten om meer te doen met mycoproteïnen. Het is een veelzijdig ingrediënt dat voor 2,5% bestaat uit eiwit en 7% uit vezel en functionele eigenschappen heeft. Toch is het nog niet zo makkelijk om er een lekker, schaalbaar en innovatief product mee te maken.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp