Skip to content

Hoe kan de magie van vlees worden geëvenaard in groenten?

Hoe maak je knollen en kolen net zo aantrekkelijk als vlees? Experts in voedselcreativiteit gingen met die uitdaging aan de slag voor Low Food Lab.

Updated on:
Achtergrond
Innovatie
kokumi bij groenten premium

Balletjes op basis van knolselderij. De balletjes krijgen (nog) geen vinkje in de kokumi-calculator. Foto's: Pauluz@Concrestate

Hoe maak je knollen en kolen net zo aantrekkelijk als vlees? Experts in voedselcreativiteit gingen met die uitdaging aan de slag voor Low Food Lab. Dat leidde tot indrukwekkende gastronomische hoogstandjes. Maar hoe zit het met de schaalbaarheid? Dat wil ook verwerker Vezet graag weten.

Het is inmiddels bijna een dooddoener: meer groenten en minder vlees op het bord is goed voor onze gezondheid en de planeet. Toch redden de meeste consumenten die aanbeloven 250 gram groenten per dag niet, en is de gehaktbal of het karbonaadje nog altijd het middelpunt van de maaltijd. De knolselderijsteaks en groenteburgers winnen maar mondjesmaat aan terrein. Waarom lukt het maar niet om van groenten de kern van de maaltijd te maken? Het antwoord zit ‘m volgens de initiatiefnemers van Low Food Lab onder meer in het gebrek aan kokumi bij groenten.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Janneke Vermeulen

Freelance redacteur