Sam van de Velde en Nina Coolsaet (midden) met hun Fishway-team. Foto: Fishway
Fishway uit het Belgische Leuven heeft in anderhalf jaar tijd al veel vooruitgang geboekt op het gebied van gecultiveerde vis. âWe hebben verschillende cellijnen ontwikkeld die al meer dan een jaar groeien. Nu zijn we klaar om ze in 3D verder te ontwikkelenâ, aldus initiatiefneemster Nina Coolsaet.
Nina Coolsaet is bio-ingenieur in cel- en genbiotechnologie en Master of Science in aquacultuur. Ze werkt ruim 25 jaar als visvoedingsdeskundige in de aquacultuursector wereldwijd en werkte onder andere bij diervoerbedrijf Nutreco. In 2019 kwam ze in contact met Mark Post, oprichter van kweekvleesbedrijf Mosa Meat. âWe hebben gesproken over het gebruik van grondstoffen voor visvoer die ook als grondstof zouden ingezet kunnen worden voor de kweekvleescellenâ, aldus Coolsaet, die in 2020 bij Mosa Meat startte als adviseur celvoerontwikkeling.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij