Sommige onderzoekers suggereren dat jongeren zich wel degelijk interesseren voor duurzame en gezonde voeding. Andere onderzoekers spreken dit tegen. Foto: Schouten Food
Het projectteam van 'Mbo-student in Actie naar Plantaardig voedsel' onderzoekt het voedselkeuzegedrag van mboĆ¢ĀĀers tussen de zestien en twintig jaar. De studenten gaan interventies bedenken om een plantaardig voedselkeuzegedrag onder de eigen doelgroep te stimuleren.
Het twee jaar durende project Ć¢ĀĀMbo student in Actie voor Plantaardig voedselĆ¢ĀĀ (MAP) is begin dit jaar van start gegaan. Het gaat om een subsidie vanuit het programma Praktijkkennis voor Voedsel en Groen (PVG). Ć¢ĀĀDeze regeling is bedoeld om thematische vraagstukken te financieren die naast regieorgaan SIA, extra worden ondersteund door de ministeries van LNV en VWS. Hiermee roept Regieorgaan SIA hogescholen op om onderzoek te doen binnen een aantal vastgestelde themaĆ¢ĀĀs in het groene domeinĆ¢ĀĀ, vertelt projectleider Antien Zuidberg.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collegaās, ervaren redacteurs Ć©n experts uit de sector.
Wendy Noordzij
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst