Foto: Canva
In dit artikel
De Gezondheidsraad heeft onderzoek gedaan naar de milieuwinst van de eiwittransitie. Daaruit blijkt dat een verminderde consumptie van (rood)vlees tot milieuwinst leidt.
Er zijn verschillende manieren om de milieu-uitstoot te verlagen, wijst het literatuuronderzoek van de Gezondheidsraad uit. Door bijvoorbeeld veel rood vlees te vervangen door wit vlees (kip of varkens) kan dat een milieuwinst van 20 tot 30% opleveren, blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit Denemarken. Ook het vervangen van vlees door vleesvervangers levert milieuwinst op. Wanneer 75% van het vlees wordt vervangen daalt de uitstoot van broeikasgas als gevolg van de voedselconsumptie met een derde, blijkt uit een studie in Zwitserland uitgevoerd door Wageningen Universiteit.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Wendy Noordzij
Alieke Hilhorst