Skip to content

Plantaardige yoghurt moet vooral voldoen aan verwachting consument

Plantaardige yoghurtalternatieven zijn er al jaren, in vele varianten. Toch blijft de markt stilstaan. Waarom en hoe werken fabrikanten aan betere plantaardige yoghurt?

Updated on:
Achtergrond
Retail
Plantaardige yoghurt premium

Plantaardige yoghurt wordt veel gemaakt met amandelen, soja en haver. Foto: Afbeelding gegenereerd met AI Reve.art

Plantaardige yoghurtalternatieven zijn al jaren op de markt. Soja-alternatieven zijn ook al jaren verkrijgbaar, maar de laatste jaren zijn er steeds meer opties bijgekomen. Toch blijft de markt op dit moment stilstaan. Wat is daarvan de oorzaak en hoe proberen fabrikanten betere plantaardige yoghurts te maken?

Gurt, plantaardige variatie of yoghurtstijl. Het zijn allemaal benamingen voor de plantaardige alternatieven voor yoghurt die op de markt zijn. Zo uiteenlopend als de namen zijn, zo divers zijn ook de smaken en grondstoffen. Dat er steeds meer opties zijn, is niet zo gek: Nederlanders eten graag yoghurt. Gemiddeld eten Nederlanders 70 gram yoghurt per dag en is het gefermenteerde zuivelproduct goed voor 20% van de hele zuivelconsumptie.

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Afbeelding

Wendy Noordzij

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur