In Zweden wordt onderzocht hoe er meer eiwit uit zeewier kan worden gehaald. Hierbij kijken de onderzoekers vooral naar zeesla. Foto: Canva
Het winnen van eiwit uit zeewier kan een stuk effectiever. Tot drie keer meer eiwit kan er uit zeewier geëxtraheerd worden, bewijst onderzoeksproject CirkAlg. Hiervoor hebben de deelnemers een nieuwe methode ontwikkeld, wat eiwit uit zeewier mogelijk aantrekkelijker maakt.
Het is een combinatie van factoren: een groeiende wereldbevolking en een beperkt landoppervlak. Dat draagt bij aan het feit dat steeds meer naar de zee wordt gekeken als een plek om eiwit te telen. Bijna alle alternatieve eiwitbronnen worden op land geteeld, maar de zee biedt ook een kans. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een voedingsbron waarbij geen bemesting nodig is, geen zoet water vergt en die ook nog snel groeit.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Chris Polkamp
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij