Skip to content

Friek van Helden: ‘Maak plantaardig lekker, makkelijk en toegankelijk’

Friek van Helden ziet kansen in het gebruik van pure, plantaardige grondstoffen. Dat vraagt om een integrale benadering van zowel voedselmakers- als aanbieders.

Updated on:
Interview
Innovatie
Afbeelding premium

Friek van Helden. Foto: Van Assendelft Fotografie

Er is maar één manier om de eiwittransitie te versnellen: het lekker, makkelijk én toegankelijk maken van plantaardige en hybride producten. Dat is de visie van Friek van Helden van FoodHelden. “De weg van verleiden is superbelangrijk. Daarbij ben ik een groot voorstander van het gebruik van pure, plantaardige grondstoffen zoals bijvoorbeeld peulvruchten en paddenstoelen. Dat vraagt om een integrale benadering van zowel voedselmakers- en aanbieders.”

Van jongs af aan is Van Helden gefascineerd door voedsel. Ze ontwikkelde diverse foodconcepten, zoals Bonduelle Groenterijst, Lunch Bowl, Groenten voor Soep, Mora Veggie Saté, Happas en een recyclebare verpakking. Ook hield ze zich bezig met het ontrafelen van ketens door zich er in te verdiepen om te begrijpen hoe die zich hebben opgebouwd en waarom. “Ik legde het vaak complexe verhaal achter een product bloot om te laten zien waar de issues én kansen liggen. Zo ben ik me als duurzaamheidsmanager van Mora gaan verdiepen in de dierlijke eiwitketens achter de snacks.”

Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends

Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Beperk risico's met betere investeringen

Versterk je ketenpositie met de juiste partners

Versnel innovaties met de nieuwste trends

Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Chris Polkamp

Chris Polkamp

Alieke Hilhorst

Alieke Hilhorst

Afbeelding

Wendy Noordzij

Abonneer vanaf €2,50/week

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur