Minke Burgers, projectleider bij Foodvalley. Foto: Koos Groenewold
De waardeketen van de veldboon, van boer tot burger, verbeteren. Dat is het doel van een pilotcase van Foodvalley. Binnenkort wordt het eerste product gelanceerd: een falafelmix. âWe hebben ingezet op ketenverkortingâ, vertelt Minke Burgers namens Foodvalley. âDoor het aantal bewerkingen van de veldboon terug te dringen en deels te laten plaatsvinden op het erf, komt er meer waarde toe aan de boer en wordt een duurzamer product op de markt gebracht.â
Het Europese project Co-Fresh is in oktober 2020 van start gegaan. Foodvalley NL werkt in dit project nauw samen met twaalf partners en Wageningen BMO aan een van de zeven pilotcases: het creëren van een duurzame korte keten van de veldboon en het op de markt brengen van een of meer plantaardige variaties op vlees. âEiwitrijke gewassen, zoals veldbonen, kunnen een cruciale rol spelen in de eiwittransitieâ, zegt projectleider Minke Burgers.
Mis geen enkel topverhaal op Eiwit Trends
Dit premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees
Beperk risico's met betere investeringen
Versterk je ketenpositie met de juiste partners
Versnel innovaties met de nieuwste trends
Beleef journalistiek van top niveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.
Alieke Hilhorst
Wendy Noordzij
Chris Polkamp